Blogs

Geboorteverhaal Giulio

Op maandag 11 oktober ben ik bij de geboorte van Giulio. Hij is geboren in Gouda in het Groene Hart Ziekenhuis. Als geboortefotograaf kom ik in verschillende ziekenhuizen. Het fijne aan het Groene Hart ziekenhuis is dat er hele grote ramen zijn en er dus veel daglicht binnenkomt. Uiteraard kan ik in bijna alle lichtomstandigheden foto's maken maar hoe meer licht er is, hoe minder ruis er in de foto's zal zijn. 

Lees meer »

Kraamtijdreportage Siem

Een kraamtijdreportage lijkt wel een beetje op een newbornshoot maar het grootste verschil is dat ik vrijwel geen aanwijzingen geef. Jij gaat lekker je gang met je kleintje: knuffelen, voeden, bewonderen, huid-op-huid, badje, draagdoek etc. De dingen die je waarschijnlijk ook zou doen als ik er niet bij ben.

Lees meer »

Wat zeggen handen in het geboorteverhaal?

Een van de dingen die ik tijdens een geboortereportage vastleg zijn de handen. Handen zeggen zoveel! Je ziet de kracht of de ontspanning. Je ziet verbinding tussen de aanstaande mama en haar partner. Het geeft haar kracht, ze hoeft het niet alleen te doen! 💞 Ze doen dit samen!Handen zeggen wat je niet met woorden kunt zeggen. Daarom mogen ze ook niet ontbreken in het geboorteverhaal.

Lees meer »

Preview van een geboortereportage: wat krijg ik?

Binnen 48 uur na de geboorte ontvang je via WhatsApp een preview van de foto's. Via WhatsApp is een veilige manier om de foto's te sturen en je hebt ze meteen op je telefoon. Meestal stuur ik 5 - 10 foto's. Ik kan me voorstellen dat je na de bevalling ontzettend benieuwd bent naar de foto's. Je hebt misschien niet alles evengoed mee gekregen of je wilt graag wat foto's delen met je moeder, zus of vriendin. Dan is het super fijn om alvast een preview te ontvangen. Om je een idee te geven wat voor foto's bij zo'n preview zitten, deel ik hieronder een preview van mijn laatste geboortereportage. Uiteraard met toestemming van de ouders. :-)

Lees meer »

Wat is het verschil tussen een kraamweekreportage en een (lifestyle) newbornshoot?

In de kraamweek leren jullie elkaar steeds beter kennen en wennen jullie als gezin aan de nieuwe situatie. Een bijzondere week die voorbij vliegt! Tijdens de kraamweek kan ik langskomen om een tastbare herinnering te maken aan deze kraamtijd. Denk aan het vastleggen van het 1e badje, het voeden, het weegmoment, aankleden maar natuurlijk ookeen hoop knuffels en kusjes. Bij een kraamweekreportage leg ik vast wat er gebeurd, ik geef geen aanwijzingen. Deze shoot wordt ook wel eens een fresh 48 shoot genoemd.

Lees meer »

Opleiding Documentaire Fotografie

Begin dit jaar heb ik bij Marjolein van VerwonderFotografie (www.verwonderfotografie.nl) de online workshop Geboortefotografie gevolgd. Die workshop heeft me heel veel geleerd en daarom besloot ik om ook de opleiding documentaire fotografie bij haar te gaan volgen.

Lees meer »

Eindelijk... Het mooiste moment van de bevalling

Dat moment dat je je kindje eindelijk op de borst hebt... ❤Van alle drie mijn bevallingen kan ik me dit moment nog herinneren. Ik kan nog steeds de opluchting voelen dat het achter de rug is. Zo hard gewerkt en dan is je kindje er eindelijk! 🥰Voor de ouders is dit het moment waar ze naar toe hebben geleefd en voor mij is dit een van de mooiste momenten om vast te leggen. Ik voel de blijdschap in de kamer en ben zo gelukkig dat ik dat mag vastleggen. Dit moment komt niet meer terug en hoe fijn is het dan om daar foto's van te hebben! 📷

Lees meer »

Een newbornshoot met grote broer of zus erbij?

Een newbornshoot met grote broer of zus erbij verloopt vaak net even anders dan een newbornshoot met alleen de baby.Het liefst wil je foto's van je hele kersverse gezin bij elkaar maar dat kan soms best een uitdaging zijn. De grote broer/zus moet waarschijnlijk al erg wennen aan de nieuwe situatie en dan komt er ook nog eens een vreemde mevrouw met een grote camera langs. 😅Het enige wat we dan kunnen doen is 'go with the flow'!Ik neem ruim de tijd om de foto's te maken, zal niks forceren en geef je kindje de ruimte om aan mij te wennen. Ik maak contact met je kindje, en door middel van vragen en opdrachtjes probeer ik je kindje zo ontspannen mogelijk op de foto te krijgen. En dan komt het bijna altijd wel goed! ❤Voor mij is het niet alleen belangrijk dat jullie mooie foto's krijgen maar ook dat jullie een fijne herinnering overhouden aan de shoot. 🥰

Lees meer »

Jongen, meisje of een verrassing?

Een van de dingen die ik vraag tijdens een kennismakingsgesprek is of de ouders het geslacht van het kindje weten. Meestal willen ouders het wel weten van tevoren omdat ze niet kunnen wachten of vanwege praktische redenen.Deze ouders wisten niet of ze een jongen of meisje zouden krijgen en ook voor de familie was het een verrassing. Tijdens de bevalling heb ik de eerste reactie van de ouders vast mogen leggen toen ze zagen dat ze een zoon hadden gekregen en later die dag ook de reactie van de opa's en oma's. Ik krijg nog steeds een lach op m'n gezicht als ik terug denk aan dit moment. De kamer was gevuld met blijdschap en de kleine man werd met open armen ontvangen door zijn grootouders.❤️Wil jij het geslacht van je kindje tijdens de zwangerschap weten of is het een verrassing? 💙💖

Lees meer »

Waarom ben ik geboortefotograaf?

Waarom ben ik geboortefotograaf?Soms vragen mensen mij waarom ik het zo leuk vind om geboortes te fotograferen. 🤷‍♀️ Ik kan hier echt eindeloos over praten maar ik zal proberen om het kort te houden. 😁Als eerste omdat ik zwanger zijn en bevallen heel bijzonder en interessant vind. Tijdens mijn eigen zwangerschappen ben ik er veel over gaan lezen. Ik vind het zo wonderlijk dat er in ons lichaam een kindje kan groeien. Dat er een volmaakt minimensje geboren wordt. Ik vind het bijzonder hoe een bevalling zoveel meer is dan een kind ter wereld brengen. Dat je leven voorgoed verandert en je onvoorwaardelijke liefde leert. ❤️Als tweede ben ik geboortefotograaf omdat ik weet hoe belangrijk de foto's zijn. Het zijn foto's van een dag die je niet over kunt doen (net als je trouwdag). Het zijn foto's die jou het verhaal vertellen van een van de meest bijzondere gebeurtenissen uit jouw leven. Foto's die je kunnen helpen om alles een plekje te geven. Foto's die je kan gebruiken om trots te laten zien dat jullie kindje is geboren. Ik heb zelf ervaren hoe waardevol het is om die foto's te hebben. Het is nu bijna 2 jaar geleden maar ik heb nog geen dag spijt gehad van de keuze voor een geboortefotograaf bij mijn 3e bevalling. 🙌

Lees meer »