"Ik fotografeer met liefde de belangrijke en alledaagse momenten uit het leven van jonge gezinnen. Ik leg de liefde tussen ouders en kinderen vast als herinnering voor altijd, zodat ze die mooie momenten kunnen blijven vasthouden en koesteren."

Foto is gemaakt door Daniëlle Veenhof Fotografie

Mijn verhaal

 

Al vanaf jonge leeftijd had ik de grote wens om moeder te worden. Op mijn 24e ben ik voor het eerst mama geworden van een zoon. Ik vond alles rondom de zwangerschap en geboorte zo magisch! Ik wilde er alles van weten en genoot er enorm van (ondanks de zwangerschapskwaaltjes).

Toen al was ik dol op fotograferen en wilde ik alles vastgelegd hebben. Elke week foto's van mijn buik, een zwangerschapsshoot, newbornshoot etc. Van geboortefotografie had ik toen nog niet gehoord maar ik ben de stagiair die tijdens m'n bevalling foto's gemaakt heeft ENORM dankbaar. De foto's zijn misschien niet allemaal even scherp maar wel enorm kostbaar. ❤️

In 2018 ben ik begonnen met het fotograferen voor anderen. Kort daarna bleek ik zwanger van mijn jongste dochter. Stiekem droomde ik toen al van geboortefotografie en volgde ik bijna alle geboortefotografen op Instagram en Facebook. Aan het einde van mijn zwangerschap heb ik (mede door omstandigheden) besloten om tóch een geboortefotograaf te boeken. Gelukkig kon ik nog iemand vinden!

Mijn bevalling verliep niet zoals ik had gehoopt en daar heb ik nog lang last van gehad. Het heeft me enorm geholpen om regelmatig de foto's te bekijken en te zien dat alles goed gekomen was. Daarnaast was ik ook enorm blij met alle toffe foto's die ze gemaakt had (zoals van de foetus houding, onze eerste gezinsfoto). Na deze ervaring wist ik het zeker: ik wil geboortefotograaf worden!

Ruim een jaar na mijn eigen bevalling heb ik mijn eerste bevalling mogen vastleggen. Tijdens de bevalling voelde ik zo sterk: hier ligt mijn hart! Ik voelde me helemaal op mijn plek en wist 100% zeker: dit wil ik nog heeeel veel vaker gaan doen!

 

 

Foto is gemaakt door Daniëlle Veenhof Fotografie

De afgelopen jaren heb ik me steeds verder ontwikkeld als fotograaf. Ik ben begonnen met zwangerschapsshoots, newbornshoots en gezinsshoots. Ik heb verschillende cursussen en workshops gedaan en veel ervaring opgedaan in het vastleggen van de belangrijke en alledaagse momenten uit het jonge gezinsleven waaronder een aantal prachtige geboortes. Ik blijf mezelf steeds verder ontwikkelen door coaching en opleiding zodat ik blijf groeien. Afgelopen jaar heb ik een opleiding documentaire fotografie gevolgd, dit jaar staat er een workshop gezinsfotografie op het programma.

 

Als moeder van 3 kinderen weet ik hoe kostbaar foto’s zijn. De tijd vliegt voorbij, momenten worden herinneringen die je wilt blijven koesteren en waar je met liefde aan terugdenkt. Mijn foto’s helpen je om die herinneringen vast te houden maar ook om gebeurtenissen een plekje te geven. Met mijn foto’s wil ik laten zien hoe geliefd je als kind bent en hoe krachtig je als mama bent. Mijn foto’s tonen de liefdevolle band tussen ouders en kinderen en maken daarmee wereld een stukje mooier.

Foto is gemaakt door Daniëlle Veenhof Fotografie

 

 

"Ik ben er van overtuigd dat foto’s een helende werking hebben. Foto’s zijn zoveel meer dan leuke plaatjes. Door het zien van de foto’s voel jij weer de kracht, liefde en emotie van dat moment. De foto’s vertellen het verhaal zonder woorden. Door het laten vastleggen van bijzondere en alledaagse momenten kun je de herinneringen vasthouden en gebeurtenissen een plekje geven en loslaten."

 

 

Het belangrijkste is dat jullie én terug kunnen kijken op een fijne ervaring met mij als fotograaf bij de geboortereportage én dat jullie kunnen genieten van de prachtige foto’s. Vanaf het eerste contact tot na het opleveren van de foto’s. Ik zorg ervoor dat jullie het fotograferen kunnen loslaten en kunnen focussen op elkaar en de geboorte terwijl ik alles vastleg. Ik weet mijn plek in de kamer, heb respect voor het geboorteproces, zie en hoor alles, maak contact of zet een stapje terug en voel aan wat nodig is om die prachtige foto’s te maken!

 

 

Foto is gemaakt door Daniëlle Veenhof Fotografie

 

Ik ben getrouwd met een super leuke man en samen met onze 3 kinderen wonen we in het midden van het land. Mijn favoriete gezinsmomenten: ijsje halen, uitgebreid eten, pannenkoekenontbijt in het weekend, zelfgemaakte pizza op zondag, monchoutaart voor elke gelegenheid, zandverstuiving, weekendje weg in een Roompot huisje en we vieren alle successen.

Mijn droom is een eigen (sta)caravan op een kindvriendelijke camping waar we elk vrij moment samen kunnen genieten en herinneringen kunnen opbouwen. Het gevoel van vrijheid wat ik op de camping krijg, zorgt ervoor dat ik echt kan ontspannen en genieten.

 

Foto is gemaakt door Daniëlle Veenhof Fotografie

Herken jij je in dit verhaal? Wil jij ook:

  • Tastbare herinneringen aan die intense maar bijzondere gebeurtenis(sen) in jullie leven?
  • Foto’s waar je trots op kunt zijn of waar je samen van kunt genieten?
  • Foto’s van jouw bevalling op een fijne manier?

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het vastleggen van de bevalling? Kijk dan op mijn geboortefotografie pagina.